Geldig of nep: cavia’s zijn kleine, half en half wezens die zijn ontwikkeld en gekruist van wilde varkens die aanvankelijk op het eiland Nieuw-Guinea werden gevangen. De manier waarop dit wezen aanvankelijk in het onderzoekscentrum werd gekruist om een ​​varkensras op te bouwen dat zowel een uitnodigende uitstraling had als voldoende weinig om als huisdier te houden, is de verklaring dat de cavia ondanks alles verwant blijft met laboratoria in de overgrote meerderheid van onze psyche vandaag de dag.

Echt – ik heb het helemaal verzonnen. Cavia’s zijn niet een groter aantal varkens uit Nieuw-Guinea dan een ananas een Granny Smith is die groeit uit een pijnboom. Het is allemaal een sombere, misleidende dubbele deal. Cavia’s zijn geen varkens en zijn evenmin verbonden met Nieuw-Guinea, Oud-Guinea, YoungAdult Guinea of ​​welk ander Guinea dan ook waarvan we op de hoogte zijn wat dat betreft.

In deze zin, zoals onze titel suggereert, is de naam “cavia” een door en door onwaarheid. Deze kleine wezens zijn niet een soort van overheersend varken. Dat zou zinloos zijn (het zijn echt kleine kinderentertainers die minuscule freak overschaduwen varkensoutfits). Oké, dat heb ik ook verzonnen. Het zijn eigenlijk knaagdieren van de variëteit Cavia (wat de verklaring is dat ze ook cavia’s worden genoemd). Als knaagdieren worden ze geïdentificeerd met chinchilla’s en stekelvarkens – geen zwijnen en varkens.

Aanvankelijk kwamen cavia’s uit Zuid-Amerika, niet uit Nieuw-Guinea. Alle cavia’s waarvan we ons bewust zijn, zijn getrainde wezens – of met andere woorden – ze bestaan ​​niet meer in het wild. Een extreem groot familielid van de cavia genaamd de capibara ondanks dat alles in het wild leeft in Zuid-Amerika. Overigens ziet de capibara er vanwege zijn extreem enorme omvang uit alsof hij echt kan worden geïdentificeerd met een varken of varken, in tegenstelling tot zijn echte neef, de huishoudelijke cavia. Wat een verwarrende familie, die cavia’s.

Dus om welke reden beschouwen mensen deze charmante, minimale Zuid-Amerikaanse rat als een cavia? Het is niet bevredigend, aangezien deze misleidende naam jaren geleden aan dit kleine dier werd gegeven. Een paar mensen hebben geraden dat de cavia deze naam heeft gekregen, omdat het een geschreeuw maakt dat lijkt op een gierend varken. Anderen aanvaarden dat, ondanks het feit dat de hoogtepunten aanzienlijk verschillen van die van een boerderijvarken, de cavia een algemene ronde, gedurfde, kortbenige contouren heeft – zoals die van een varken of een schat. Bovendien zijn cavia’s onblusbare eters die eveneens de varkensreferentie kunnen vertegenwoordigen.

Met betrekking tot het “guinea” -segment van de naam, accepteren sommigen dat dit afkomstig is uit een Zuid-Amerikaans gebied genaamd Guinana. Een andere hypothese is dat scheepvaartroutes die aanvankelijk de schattige rat naar Europa brachten, mogelijk door Guinee zijn gegaan en hun naam hebben gegeven aan de donzige kleine rat.

In ieder geval vertrouw ik erop dat dit artikel waarschijnlijk een paar geheimen van de cavia heeft opgehelderd. We weten misschien niet precies waar de cavia-naam vandaan komt, maar we weten precies waar het niet vandaan komt. Cavia’s zijn geen varkens en komen ook niet uit Nieuw-Guinea. Het zijn knaagdieren en komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Om vertrouwd te raken met cavia’s en cavia’s, aarzel dan niet om nu op de aansluitingen in het activavak hieronder te klikken voor betere cavia-gegevens.