Een goede vriend vertelt me ​​dat er een lopende grap is in de datascene in Washington D.C.: “Elke man die ‘gematigd’ op Hinge zet, is een Republikein.”

 

 

Dat kwam in me op toen ik las over een nieuwe trend genaamd ‘wokefishing’.

 

Deze kop van de New York Post vat het samen: “‘ Wokefish ’datingtrend: schaduwrijke mannen doen alsof ze progressief zijn in apps.”


 

Volgens schrijfster Serena Smith doen “wokefishermen” zich voor als progressieven om vrouwen aan te trekken. De term is een variatie op ‘catfishing’, waarbij mensen nepfoto’s op datingapps plaatsen. lovoo via facebook gebruiken is mogelijk.

 

Stiekeme F *** ers

 

Is wokvissen een menselijke manifestatie van de “sneaky f *** er” -strategie? Dit is een echte term die wordt gebruikt door onderzoekers in diergedrag.

 

artikel gaat verder na advertentie

 

In dit artikel schrijven de onderzoekers: “Bijvoorbeeld, mannelijke zeeolifanten, die fysiek klein zijn en wiens kansen om ‘strandmeesters’ te worden laag zijn, kunnen een zogenaamde ‘stiekeme f *** er’-strategie toepassen, een paren van het dominante mannetje terwijl hij vecht met andere ambitieuze mannetjes. ”

 

De evolutiepsycholoog Gad Saad heeft deze term met Jordan Peterson besproken en suggereert dat sommige minder formidabele mannen bepaalde politieke overtuigingen zullen aannemen om hun romantische vooruitzichten te verbeteren. online dating app op de website.

 

Ik heb geprobeerd de oorsprong van de term ‘stiekeme f *** er’ op te sporen. Onderzoekers die zich op deze term beroepen, citeren regelmatig een artikel uit 1974 in American Zoologist, waarin het niet staat. Over zeeolifanten schreef de bioloog Burney Le Boeuf:

 

“Sommige jonge mannetjes sluipen de harem binnen en slagen er af en toe in om te copuleren met vrouwtjes die bijna net zo groot zijn als ze zijn door schijnbaar door te gaan voor vrouwtjes. Deze mannetjes hebben kleine neuzen, houden het hoofd laag en zien er niet in om anderen te bedreigen. Misschien is het vanwege deze “onopvallende” strategie en hun gelijkenis met vrouwtjes dat sommige van deze jonge mannetjes vaak succesvoller waren in het paren dan grotere volwassen mannetjes. ”

 

Hij beschreef de stiekeme f *** er-strategie, maar gebruikt de term nooit. Het lijkt erop dat onderzoekers deze term al meer dan 40 jaar gebruiken in hun artikelen door een artikel te citeren waarin deze term niet echt wordt gebruikt.

 

Gebruikt wokefisherman een stiekeme f *** er-strategie? Sommigen van hen zijn misschien niet zo groot of zo sterk als andere mannetjes. Ze zouden een signaal kunnen zijn dat ze wakker zijn om de verdenkingen van grotere mannen af ​​te weren en de gunst van vrouwen te winnen.

 

 

Politieke pauwen

 

 

In zijn fascinerende paper ‘Political Peacocks’ beschreef de evolutionair psycholoog Geoffrey Miller de scène waarin hij in de jaren tachtig een undergrad was aan de Columbia University.

 

Een stel studenten was ineens, allemaal tegelijk, van streek over apartheid. Hij zag dat er studenten aan het paren waren bij de protesten op de campus.

 

Miller schrijft: “Iedereen die ik kende, had een relatie met iemand die ze tijdens de sit-in hadden ontmoet. In veel gevallen was het ideologische engagement flinterdun en eindigde het protest net op tijd om te studeren voor semester-examens. Toch duurden de seksuele relaties die door het protest werden gefaciliteerd soms jarenlang. ”

 

Een recent artikel lijkt in overeenstemming te zijn met het idee van wokefishing. In een reeks onderzoeken onder leiding van de sociaal en evolutionair psycholoog Mitch Brown, ontdekten de auteurs dat vrouwen zich meer aangetrokken voelen tot mannen die deelnemen aan activiteiten op het gebied van sociale rechtvaardigheid (wat wijst op morele verontwaardiging) dan controle-activiteiten (bijv. Sport). Zeker voor langdurige relaties.

 

Misschien zou de ideale strategie zijn om beide te doen: morele verontwaardiging uiten tijdens een evenement van sociale rechtvaardigheid en tegelijkertijd fysieke bekwaamheid tonen op een manier die de sociale status zou maximaliseren.

 

 

In een ander wokefishing-artikel in Vice beschrijft de schrijver hoe een man met wie ze aan het daten was haar een sms stuurde: “Oh god, je wordt toch niet een van die veganistische feministen?” Ze suggereert vervolgens dat hij haar wokvissen, haar binnenhaalde door te doen alsof ze progressief was.

 

Als hij zich op zijn gemak voelde om haar die sms te sturen, was hij dan echt een wokvisser? Op basis van het artikel lijkt het mogelijk dat hij een man was tot wie ze zich aangetrokken voelde en die zijn kaarten dicht bij het vest speelde. Met andere woorden, hij heeft misschien niet zozeer actief wakkere opvattingen geuit, maar eerder zijn anti-waakstandpunten onderdrukt.

 

Dit wordt ondersteund door het recente onderzoek van het Cato Institute en YouGov, waaruit bleek dat 62 procent van de Amerikanen zegt een politieke mening te hebben die ze niet durven te delen. Uit de studie bleek ook dat 35 procent van de mannen en 27 procent van de vrouwen bang is hun baan te verliezen of kansen op werk mis te lopen als hun politieke mening bekend werd. Mensen maken zich misschien evenzeer zorgen over het mislopen van romantische kansen vanwege hun politieke opvattingen.

 

Onderzoek suggereert zelfs dat het soort kenmerken dat vrouwen aantrekkelijk vinden bij mannen, negatief correleren met progressieve politiek. Dat wil zeggen, de eigenschappen die mannen aantrekkelijk maken lijken te zijnmaak ze minder links in hun politieke oriëntatie.

 

Er zijn bijvoorbeeld consistente bevindingen die aantonen dat vrouwen vaak de voorkeur geven aan gespierde mannen, en dat gespierdheid gecorreleerd is met seksueel succes voor zowel lange als korte paringen. Een onderzoek onder leiding van Aaron Sell aan de Griffith University toonde bijvoorbeeld afbeeldingen van mannen aan twee verschillende groepen vrouwen. De onderzoekers melden dat voor beide groepen: “De nominale sterkte van een mannelijk lichaam verantwoordelijk is voor 70% van de variantie in aantrekkelijkheid.”

 

 

Een andere studie door David A. Frederick en Martie G. Haselton aan de UCLA ontdekte dat gespierde mannen een groter aantal seksuele partners rapporteerden. Interessant genoeg vroegen de onderzoekers mannen ook naar hun zelfrespect. Misschien voelen gespierde mannen zich gewoon beter over zichzelf. Dit hogere gevoel van eigenwaarde zou hun grotere seksuele succes kunnen verklaren. Maar het bewijs ondersteunde dit niet. Gespierde mannen hadden, ongeacht hun zelfrespect, meer seksuele partners. Ze ontdekten ook dat gespierde mannen meer affaires rapporteerden met vrouwen die een toegewijde relatie hadden.

 

Er kan bij mannen een spanning bestaan ​​tussen aantrekkelijk zijn en minder politiek progressief zijn. Anders gezegd, de mannen en vrouwen hebben de neiging om een ​​aantrekkelijke wil te vinden die hun politiek vaak niet deelt. In deze gevallen kunnen zulke mannen er simpelweg voor kiezen om te zwijgen of beweren dat ze politiek ‘gematigd’ zijn. Het is inderdaad mogelijk dat politieke oriëntatie wordt gevormd door een verlangen naar bescherming. Als iemand bijzonder kwetsbaar is, kunnen ze bescherming zoeken in de vorm van liberale politiek en bij formidabele mannen. Als iemand bijzonder formidabel is, zijn ze misschien minder geneigd tot liberale politiek.