De verwachting is dat de FILIPPIJNSE aandelen deze handelsweek goed zullen beginnen, aangezien het beleggerssentiment een boost kreeg door het recente onderzoek van de centrale bank, waaruit blijkt dat het vertrouwen van consumenten en bedrijven is verbeterd ondanks de pandemie van de coronavirusziekte 2019 (COVID-19).

 

De Bellwether Philippine Stock Exchange Index (PSEi) sloot de sessie van vrijdag op 7.246,16, hoger met 91,73 punten of 1,28% dan de vorige handelsdag.

 

Week na week verbeterde de hoofdindex 1,56% of 111 punten, waarmee de opwaartse trend van de afgelopen handelsweek werd voortgezet. aandelenkopen.nl heeft een beter overzicht.

 

De gemiddelde omzet van de markt steeg week op week met 14,1% tot P11,09 miljard, terwijl de gemiddelde netto buitenlandse verkoop week op week met 50,6% daalde tot P290 miljoen.

 

Philstocks Financial, Inc. Senior onderzoeksanalist Japhet Louis O. Tantiangco zei in een gsm-bericht dat de markt deze week een goede start zal hebben, aangezien investeerders het recente onderzoek van de Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP) zullen absorberen.

 

 

De BSP publiceerde vrijdag zijn laatste enquête, waaruit bleek dat het consumentenvertrouwen verbeterde tot -47,9% in het huidige kwartaal tegen -54,5% in het derde kwartaal als gevolg van de hoop op een naderend einde van de COVID-19-pandemie als gevolg van de beschikbaarheid van vaccins. werkgelegenheid en een hoger inkomen. de aandelen voor 2021 is al uit.

 

Ondertussen verbeterde het bedrijfssentiment dit kwartaal tot 10,5% in vergelijking met -5,3% in het voorgaande kwartaal, grotendeels dankzij het aanhoudende herstel van de economie na de pandemie en meer bedrijven die hun activiteiten hervatten.

 

De heer Tantiangco zei dat enkele van de belangrijkste indicatoren die het momentum van de markt kunnen ondersteunen, de vooruitzichten zijn van de beschikbaarheid van het COVID-19-vaccin in het land en de verbetering van de economische cijfers. Hij waarschuwde echter dat de markt doordeweeks enige winst zou kunnen maken en kan worden beïnvloed door een mogelijke toename van lokale COVID-19-gevallen wanneer Kerstmis nadert.

 

“Op het huidige niveau wordt de markt gevoeliger geacht voor winstneming, aangezien onze economische en zakelijke fundamentals nog steeds worden gewogen door de schade die wordt veroorzaakt door de strenge quarantainemaatregelen die eerder zijn geïmplementeerd, de huidige maatregelen en uiteindelijk de pandemie, ”Zei meneer Tantiangco.

 

Ondertussen zei online brokerage 2TradeAsia.com in een marktnota dat de lokale beurs zal worden beïnvloed door de komende bijeenkomst van het Federal Open Market Committee deze week.

 

2TradeAsia schatte dat de onmiddellijke ondersteuning van de markt 7.000 zal bedragen, terwijl de weerstand zal variëren van 7.300 tot 7.450.

 

“Deze week kunnen we zien dat de markt de geldigheid van het huidige niveau test. Als de markt stand houdt op de 7.150-lijn, wordt zijn nieuwe handelsbereik gezien van 7.150 tot 7.500. Als men echter geen stand houdt op het genoemde niveau, zou dit leiden tot een terugkeer naar het handelsbereik van 6.600 tot 7.150, ”zei de heer Tantiangco.