Amerikanen hebben dit jaar hun creditcardschuld verlaagd. Terwijl een recessie veroorzaakt door de coronavirus-pandemie het land begon te overspoelen, daalde het gemiddelde creditcardtegoed in de VS: van januari tot mei van dit jaar daalde het volgens kredietbureau Experian met 14% tot $ 5.338.

 

Dat is echter nog steeds een aanzienlijk bedrag – en een van de hulpmiddelen die u kunt gebruiken om een ​​grote creditcardschuld te beheren, is een creditcard voor saldooverdracht.

 

In de eenvoudigste bewoordingen stelt een saldooverdracht creditcardhouders in staat om hun schuld van de ene kaart naar de andere over te zetten, meestal tegen betere voorwaarden. Creditcards die zijn ontworpen voor saldooverdrachten bieden vaak een lage inleidende rente, of zelfs een jaarlijks percentage van 0%, op overgedragen schulden voor een beperkte tijd. Zo kunnen mensen die een saldo overboeken, hun betalingen inhalen, zonder zich zorgen te hoeven maken over rente. amex platinum card aanvragen bij de meeste mensen.


 

“Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een saldooverdracht is de renteperiode van 0%”, zegt Leslie Tayne, een schuldadvocaat die de Tayne Law Group in New York heeft opgericht. “Als gevolg hiervan zou je je schuld sneller moeten kunnen afbetalen, omdat al je betalingen rechtstreeks naar de hoofdsom gaan.”

Creditcardschuld is niet het enige verschuldigde saldo dat kan worden doorgeschoven naar een kaart met een lage rente. Het is mogelijk om studieleningen en persoonlijke leningen door te schuiven naar bepaalde creditcards. Maar is het de juiste zet om controle te krijgen over uw financiën?

 

Hoewel creditcards voor saldooverdracht hoop bieden, vormen ze ook een risico als u niet van plan bent dat saldo tijdens de inleidende periode af te betalen.

 

Voordat u begint met winkelen, is het van cruciaal belang om een ​​plan te maken om te beheren en af ​​te betalen wat u verschuldigd bent. hoe kan ik een creditcard aanvragen?

 

Hoe werken saldotransfers?

Saldooverdrachten worden gestart wanneer een kaarthouder vraagt ​​om de schuld geheel of gedeeltelijk van een lening of andere creditcard naar een saldooverdrachtkaart te verplaatsen.

 

Hoewel het eenvoudig klinkt, kan de werking van saldooverdrachten complex zijn op basis van het bankbeleid en de kleine lettertjes op uw creditcardovereenkomst. Als u twee creditcards heeft bij dezelfde bank, kunt u vaak niet al uw schulden op één creditcard samenvoegen.

 

Voor saldooverdrachten zijn ook kosten verbonden, meestal tussen 2% en 5% van het overgemaakte bedrag, afhankelijk van de kaart. Deze kosten worden toegevoegd aan uw saldo op de nieuwe kaart. Bijvoorbeeld: als u $ 2.500 overboekt van de ene kaart naar de andere, en uw transferkaart rekent 4% kosten, dan is uw nieuwe saldo $ 2.600 – $ 2.500 van het oorspronkelijke saldo en nog eens $ 100 aan kosten.

 

 

Bovendien zijn saldooverdrachten niet een onmiddellijk proces. Terwijl sommige binnen enkele dagen voltooid zijn, kan het tot 21 dagen duren voordat andere voltooid zijn. Gedurende die tijd bent u verantwoordelijk voor het uitvoeren van betalingen met de oude creditcard totdat de overboeking is voltooid.

Als alles goed gaat, kan een saldooverdracht een relatief gemakkelijke manier zijn om het bedrag dat u aan rente over uw creditcardschuld betaalt te verminderen en u uiteindelijk sneller van die schuld af te komen. Om dit te laten werken, is het essentieel om de juiste creditcard voor saldooverdracht te vinden.

 

Creditcards voor saldooverdracht

Creditcards voor saldooverdracht vallen in een aparte categorie. Net als andere kaarten kunnen ze worden gebruikt voor dagelijkse uitgaven, maar in plaats van reisbeloningen of geldteruggave aan te bieden, bieden ze een promotie-aanbieding met 0% rente, wat betekent dat u gedurende een bepaalde periode geen rente hoeft te betalen over de doorgerolde schuld, zoals 12 of 20 maanden.

 

Hoewel u saldi tussen de meeste creditcards kunt overboeken, is het belangrijk om een ​​creditcard voor saldooverdracht te kiezen met een rentepercentage van 0% om die schuld sneller af te betalen. Omdat creditcards een gemiddelde rente hebben van 14,52%, volgens de Federal Reserve, kan het verplaatsen van schulden naar een creditcard voor saldooverdracht elke maand honderden besparen op uw betalingen.

 

Naarmate de economie echter is gekrompen en geldschieters voorzichtiger zijn geworden, is het moeilijker geworden om goedkeuring te krijgen voor een saldooverdrachtskaart. Voordat u rondkijkt en een aanvraag invult, moet u uw credit score controleren om er zeker van te zijn dat u in aanmerking komt. Als uw kredietscore lager is dan 700, komt u mogelijk niet in aanmerking voor een nieuwe creditcard.

 

Wie moet een saldo overboeken?

Voordat u een saldooverdracht overweegt, is het cruciaal om uw bestedingspatroon realistisch te bekijken om te bepalen of dit de juiste stap is voor uw levensstijl. Het verplaatsen van schulden kan ruimte vrijmaken op andere kaarten, waardoor u in de verleiding zou kunnen komen om nog meer uit te geven.

 

“Als je niet begrijpt hoe saldooverdracht werkt, kan iemand binnen enkele maanden in een vicieuze schuldcyclus terechtkomen”, zegt Nami Baral, oprichter van personal finance-platform Harvest. “De kleine lettertjes kunnen worden teruggebracht tot het eenvoudigste concept om gevaar te vermijden: zorg ervoor dat uw creditcarduitgaven niet hoger zijn dan uw geldinstroom.”

 

Als u de discipline heeft om een ​​saldo over te maken, is de volgende stap om te bepalen hoeveel geld u kunt besparen door de schuld door te schuiven naar een promotietarief van 0%. Stel dat u momenteel hbespaar $ 5.000 op een creditcard tegen een rente van 16%. Om die schuld in 12 maanden af te betalen, zou u maandelijkse betalingen van $ 460 per maand moeten doen, rekening houdend met rente.

 

Als u dat zou overzetten naar een creditcard voor saldooverdracht met 0% rente gedurende 12 maanden met een overboekingsvergoeding van 3%, zou uw nieuwe saldo $ 5.150 zijn. Om het binnen 12 maanden af te betalen, zou uw minimale betaling ongeveer $ 429 per maand zijn. In de loop van het jaar zou u niet alleen die schuld kwijtraken, maar u zou ook ongeveer $ 370 aan betalingen besparen.